Екскурзија ученика од I до V разреда

На једнодневну екскурзију на релацији Рудник – Угриновци – Кремна – Мокра Гора – Дрвенград, ишли су ученици од I до V разреда, 3. јуна 2024. године.

Ученици су се са својим наставницима и учитељима сместили у два аутобуса туристичке агенције „Лазена“ и кренули у 8.00 часова из Угриноваца, односно, у 8.10 са Рудника.

Вожњом преко Овчар Бање, уз слободно време за доручак, ученици су стигли до Кремне, где су посетили етно кућу Тарабића. Пут су наставили даље ка Мокрој Гори, где су ручали. Потом је, око 13.30, уследила двоипочасовна вожња Шарганском осмицом, живописним крајем кроз стеновите теснаце и високе усеке, између Шаргана и Мокре Горе, трасом на којој пруга прави необичну путању у виду броја осам, уз успутне паузе (Јатаре, луди камен, видиковац, Голубићи). Након тога су се организовано прошетали до Дрвенграда и посетили то етно насеље чувеног редитеља Емира Кустурице, уз фотографисање поред Цркве Светог Саве.

Око 17.30 часова кренули су пут Рудника и Угриноваца, где су стигли око 20.00 часова. Екскурзија је протекла уз дружење и позитивну атмосферу и примерно понашање свих ученика.