Eкскурзија ученика I-IV разреда

Ученици млађих разреда наше школе ишли су на једнодневну екскурзију 8. јуна 2023. године, на релацији Угриновци – Рудник – Опленац – Орашац – Рудник. На екскурзију је ишло 62 ученика из матичне школе и издвојених одељења, у пратњи 8 учитеља и директорке школе.

Након поласка у 8 часова ујутру, уследила је вожња до Тополе и посета Опленца и његових културно-историјских споменика: цркве Светог Ђорђа, куће краља Петра Првог и Карађорђевог конака. Пут је настављен до Аранђеловца. Следећи је био обилазак Рисовачке пећине, а потом су ученици имали слободно време за игру у парку Буковичка бања.

Након Аранђеловца, посетили су Орашац, село из ког је покренут Први српски устанак. Ученици су били у прилици да виде Марићевића јаругу, место на ком су се 1804. године окупили виђенији Срби, изабрали Карађорђа за свог вођу, и договорили да крену у оружани отпор. Посетом музеју у том месту, ученици су се детаљније упознали са изгледом кућа, алата и одевних предмета из тог периода. Срећни и задовољни, на Рудник су се вратили у вечерњим сатима.