Прослава Дана школе на Руднику

У суботу, 20. маја 2023. године, матична школа на Руднику је прославила Дан школе, чиме смо обележили 159 година постојања. Пригодној свечаности, која је уприличена у сали Дома културе „Војислав Илић“, присуствовали су ученици и њихови родитељи, колектив и управа школе, колеге у пензији и остали гости.

Била је ово прилика да наши ученици покажу своје таленте и стваралачку енергију, а њихови наставници плодове педагошког рада. Део програма у коме су матуранти рецитовали стихове гружанског песника Милана С. Марковића, који је као гост школе присуствовао овој прослави, припремио је наставник српског језика и књижевности, Радован Караулић. Освежење и ведрину подарио је разноврстан музички репертоар школског хора, којим руководи Тијана Божовић, наставница музичке културе. Свој музички таленат у соло наступима показале су и ученице шестог и седмог разреда, Наталија и Николина Нешовић, на виолини, и ученица седмог разреда, Тамара Родић, на клавиру

Најмлађи и најслађи, наши прваци, отпевали су песму „Деца су украс света“, а ученици другог разреда су представили рецитал „Друг другу“ Драгана Лукића. Трећаци су извели драмски текст Јасминке Петровић „Родитељи и деца“, а ученица трећег разреда Дуња Минић одрецитовала је песму „Две ципеле“ Оливере Оље Цупаћ, са којом је учествовала на такмичењу рецитатора, где јој је уручена похвала. Ученик четвртог разреда Ђорђе Пејовић, који је на прошлогодишњем такмичењу рецитатора био похваљен, одрецитовао је „Право на љубав“ Добрице Ерића. Четвртаци су заједно одрецитовали још једну песму Добрице Ерића, „Плави сањар“, а заједно са трећацима су отпевали песму „Другарство“.
Малишани су свој део програма припремили уз помоћ својих учитељица и учитеља, Јеле Прице, Маријане Васојевић, Горана Крсмановића и Бојана Костадиновића.

У оквиру програма, директорка школе Драгана Милетић је поздравила присутне, а потом доделила награде свим ученицима који су током протекле године освојили неко од прва три места на општинским и окружним такмичењима, ликовним и литерарним конкурсима. Поводом Дана школе, у Дому културе организована је и изложба ликовних радова ученика на тему заштите животне средине.

На крају приредбе, присутнима је упућен позив да се поново окупе на истом месту и следеће године, када ће наша школа обележити свој јубиларни 160. рођендан.