ПРОЈЕКАТ „КАРАВАН ЗА КЛИМУ“

„Сви активни у борби против климатских промена!“ треба да пробуди свест о проблему климатских промена код грађана Србије, да убеди предузећа и јавне установе да је зелени раст нова прилика за развоји да промовише једноставна и оперативна решења која свако од нас насвом нивоу може да примении да се на свој начин бори против климатских промена.

Овај пројекат обједињује  српске и француске актере у овој области, чији су организатори Француска амабасада и Амбасадори одрживог развоја.

Караван за климу је путујући пројекат, који ће се од 25. марта до 5.априла задржати у рудничкомДому културе “Војислав Илић”, а његов домаћини промотер је Еко школа “Арсеније Лома”, која се више од три године налази у Међународном пројекту Еко школа.

-Поносни смо што смо као промотери и домаћини, заједно са Француским институтом и Амбасадорима одрживог развоја и животне средине, отворили изложбу у оквиру путујућег „Каравана за климу“, који се зауставио у нашем месту. Захваљујемо се Културном центру Горњег Милановца и предузећу „Рудник“за подршку у организацији овог лепог догађаја – рекла је директорка школе Драгана Милетић на отварању изложбе „Живот смећа“, које је одржано 25. марта 2019. године у Дому културе на Руднику.

На отварању су били професори и ученици ОШ „Десанка Максимовић“ и Техничке школе „Јован Жујовић“ из Горњег Милановца, као и ОШ „Живко Томић“ из Доње Шаторње, који су пружили подршку нашој Екошколи.

Наша школа позива све заинетерсоване да посете овај значајан еколошки догађај, који кроз друштвене игре великог формата, научну дебату и еколошке радионице, као и “Изложбу смећа”, може да научи како се одговорно односити према животној средини и што ефикасније управљати отпадом.