„КАД ИЗВОР ПРЕСУШИ, ТЕК ОНДА ЗНАМО КОЛИКА ЈЕ ВРЕДНОСТ ВОДЕ“

Светски дан вода обележава се сваке године 22. марта. Тај дан је усвојен Резолуцијом УН-а у децембру 1992. године и овим даном Уједињене нације желе да подсете на важност заштите вода и на недостатак воде за пиће у многим крајевима света.

Овај дан је у нашој школи обележен на часу хемије. Вредни седмаци су са својом наставницом Јеленом Ђорђевић, обележили Светски дан вода. Час је реализован у сарадњи са координатором Еко школе, Катарином Илинчић.

Ученици су били изузетно активни, гледајући  презентацију о води, разговарали су са својом наставницом о особинама воде, њеном хемијском саставу, значају који има за сва жива бића, квалитету и загађењу воде. Поменули су отпадне воде, начине пречишћавања, а највиши указали на значај штедње воде. На крају је свако од њих прочитао своју поруку о томе колико је вода важна и како се штедњом ове драгоцене течности боримо за очување будућности и живота, јер вода је живот! Договорили су се да ће сви заједно, од својих порука, направити одељењски пано који ће их подсећати стално на велики значај воде!

Као гости, часу су присуствовале педагог школе Оливера Глишић-Грозданић и професор биологије Бојана Јевтовић.

This slideshow requires JavaScript.