Реклицирам за уметност – Отворена изложба Еколошко-уметничке радионице папира са Рудника

Пројекат-изложба “Рециклирам за уметност” у организацији “Еколошко-уметничке радионици папира” свечано је отворена 21. марта 2017.године у Галерији Дома културе Рудник.

Једанаест ученика рудничке осмољетке, иначе чланови ове радионице, предвођени аутором пројекта, Слободанком-Секаном Марјановић, сликаром-иконописцем са Рудника, изложило је 20-так радова које су видели преко 50 житеља Рудника, који су присуствовали отварању изложбе.

  • Хвала Вам што сте дошли на ову нашу изложбу, ова дивна деца целе зиме вредно су радила и кроз игру и креативни рад створили интересантна дела – рекла је на отварању Секана Марјановић.- Научили су како да од одбачене папирне масе (картона, часописа, новина…) направе нови папир. Цепањем, сечењем, лепљењем, тонирањем, наслојавањем…безлична папирна маса се трансформисала у интересантне лепе слике.

Чланови ове радионице су: Даница Петровић, Магдалена Ђорђевић, Ђурђија Минић, Милица Стојковић, Божица Ђорђевић, Душан Станисављевић, Димитрије Павловић, Милан Стојковић и Данило Павловић.

Реализацију радионице, као и изложбу, помогли су РОЦ “Рудник” и Културни центар Горњи Милановац. Уводну реч о изложби “Рециклирам за уметност дао је Радош Гачић, уредник ликовног програма Културног центра.

Изложба ће бити отворена до 31. марта 2017.год.

Р. Караулић