Успеси на такмичењима у 2023/2024. години

Школска 2023/2024. година је била успешна за ученике наше школе који су учествовали на школским такмичењима и на тај начин је достојно представили.

Постигнути су следећи резултати:

На општинском такмичењу из математике, ученици IV разреда у матичној школи, Реља Ђорђевић и Павле Марковић, освојили су 1. односно, 3. место. Реља се на тај начин пласирао и на окружно такмичење, на коме је заузео 3. место. Реља Ђорђевић је, поред тога, добио и Похвалу на математичком такмичењу „Мислиша“, на коме је ученик I разреда издвојеног одељења у Угриновцима, Виктор Недић, освојио 2. награду.

На општинском такмичењу из биологије, ученици одељења V1 Николина Илић, Ђорђе Пејовић и Христина Јаковљевић су освојили 3. место, а Ђорђе Пејовић се потом и на окружном такмичењу пласирао на 3. место.

На општинским такмичењима из историје, ученик VIII1 Милан Стојковић је освојио 1. место, ученица VII1 Наталија Нешовић – 2. место, а ученици V1 Ђорђе Пејовић, и VII2 Данијел Тодоровић – 3. место.

Ученик одељења VII2 Данијел Тодоровић је био веома успешан и на школским такмичењима из географије, на којима је освојио 2. место на општинском, а затим и 2. место на окружном нивоу.

Ученик VI1 Давор Ђорђевић је заузео 3. место на општинском такмичењу из физике, а ученица VIII1 Николина Нешовић 3. место на општинском такмичењу из хемије.

Што се тиче спортских такмичења, остварени су добри резултати у стоном тенису и кошарци. На општинском такмичењу у стоном тенису, тим девојчица је освојио 3. место, а на такмичењу у кошарци девојчице су заузеле 2. место. У баскету „3 на 3“ и дечаци и девојчице су били вицешампиони.

На ликовном конкурсу „Пружи ми руку и дозволи да те упознам: национална мањина Бугари“, у организацији Музеја рудничко-таковског краја, и ове године су остварени запажени резултати:

  • у категорији I и II разреда: 1. награда – Вукашин Аџић (II2),
  • у категорији III и IV разреда: 2. награда – Драгана Тодоровић (IV2),
  • у категорији V и VI разреда: 1. награда – Христина Јаковљевић (V1),
  • у категорији VII и VIII разреда: 1. награда – Тамара Родић (VIII2) и 2. награда – Николија Перић (VIII1).

На Општинском такмичењу из екологије и заштите животне средине, под називом „ЕКО – КВИЗ“, на коме су учествовале све основне школе са територије Општине Горњи Милановац, тим ОШ „Арсеније Лома“, у саставу: Ђорђе Пејовић (V1), Давор Ђорђевић (VI1), Николија Перић (VII1) и Вељко Богдановић (VIII1), је освојио друго место.

Поносни смо на све ученике и њихове успехе и желимо им пуно среће и на такмичењима у наредној школској години.