Светски дан књиге

Светски дан књиге обележава се широм света на разноврсне начине још од 1995. године. Датум годишњице смрти Вилијама Шекспира и смрти Мигела де Сервантеса разлог су што је баш 23. април изабран за обележавање Светског дана књиге. Да је књига човеков најбољи пријатељ, потрудили су се да нам покажу и ученици петог и шестог разреда издвојеног одељења у Угриновцима. Кроз разговор са наставницом српског језика, они су истакли вредност и важност читања. Говорило се о томе какве све књиге постоје, које су омиљене књиге и књижевни јунаци, а такође је и освежено знање о књижевним родовима, књижевним врстама и њиховим одликама.

Свако од њих је на занимљив начин приказао своју омиљену књигу и истакао зашто је баш она његов избор и препорука. На крају разговора, наставница је подсетила шта су неке од важних личности говориле о књигама.

*   *   *

Ученици старијих разреда издвојеног одељења у Угриновцима су на часовима енглеског језика, са својом наставницом, припремили и исписали неке од најпознатијих цитата британских и америчких аутора, којима су украсили пано посвећен Светском дану књиге (World Book Day).