Радионице на Руднику: „Кад се руке сложе све се може“ 

Традиционално октобра месеца, у оквиру Дечије недеље, ученици ОШ „Арсеније Лома“ на Руднику  имају јединствену прилику да уживају и уче кроз примењену уметност. Тако су се и претходних дана чули весели дечији гласови у простору галерије рудничког Дома културе.

 Удружење „Руднички видици“, на челу са председником Љубишом Станковићем, пуних седам година реализује манифестацију „Кад се руке сложе, све се може“. Овогодишњи мото радионице је „Изађи из виртуелног света“, а циљје био да деца проведу време активно учествујући у различитим техникама сликања на бакарној фолији, ткања, плетења, шивења, израде накита и мноштво других, уз менторе који са посвећеношћу уводе мале креативце у свет уметности и традиционалних заната. Ученици кроз овакав начин рада изражавају своја осећања, развијају своје мануелне вештине, подстичу фину моторику и дисциплину неопходну за овакав начин стварања. После сваке активности, ученици су награђени дипломама и медаљама.

За време трајања радионица у нашој школи је осликан едукативни мурал са историјском тематиком поводом 160 година постојања школе на Руднику. Последњи дан је увек хуманитарног карактера, где деца на Михољдан, када је вашар на Руднику, своје радове продају, а прикупљена новчана средства су намењена Фонду за болесну децу.