Дечија недеља 2023: Велико срце деце Србије

          Дечија недеља, највећа национална манифестација за заштиту и промоцију дечјих права је ове године одржана под слоганом „Велико срце деце Србије”.

          Кроз разноврсне заједничке активности ученика од првог до четвртог разреда, током Дечије недеље, посебна пажња је посвећена промовисању пријатељства, позитивних вредности, развоју емпатије, сарадње, вршњачке и међугенерацијске солидарности, развоју сигурног окружења које уважава вредности толеранције.  С тим циљем су организовани тематски дани – Слагалице пријатељства, амбијентална настава и спортска такмичења.

          Ученици су уживали у целодневном заједничком боравку у природи и у оближњем одмаралишту за децу, где су имали све услове и за остваривање амбијенталне наставе. У оквиру тематског дана слагали су одељењске слагалице „Велико срце одељења“, а затим и „Велико срце млађих разреда“ и заједно формирали својим телима „Велико срце деце Србије“, држећи балоне у бојама наше заставе.

          Спортска такмичења на полигону са неуобичајеним задацима су били прилика да се поново укаже на важност сарадње и спортског духа, поштовања правила и свих учесника у игри.