Нова година у школи на Руднику

        Последњу недељу децембра, и уједно последњу недељу првог полугодишта, обогатили смо различитим активностима које су допринеле да претпразнични дани буду још занимљивији и веселији. Да у томе успемо омогућило нам је  локално предузеће Рудник и флотација Рудник доо, које је нашој школи донирало садницу јеле и обезбедило новогодишње пакетиће за све  ученике од првог до четвртог разреда, како у матичној школи, тако и у издвојеним одељењима. Јела је засађена у школском дворишту, а ученици млађих разреда су је окитили украсима које су сами направили. Потом су им у Дому културе уручени новогодишњи пакетићи.

        У току недеље је реализован и пројекат „У сусрет Новој години“ у оквиру кога је направљена јелка од картона и папира, шарени украси којима је окићена и новогодишње честитке.

        У петак, 30. децембра, сви су узбуђено ишчекивали новогодишњи квиз, који су припремиле, организовале и реализовале учитељице Маријана Васојевић и Јела Прица. Екипе ученика другог, трећег и четвртог разреда су се надметале у знању, спретности, брзини, домишљатости, логици… Кроз игру су пуно научили, страствено се борили да баш њихово одељење буде најбоље, уживали у подршци другара који су им срчаним навијањем показали колико је јак и важан тимски дух у оквиру сваког одељења. Све екипе су показале завидно знање и спретност, резултат је био тесан до самог краја, али су се за победу и диплому ове године изборили ученици трећег разреда. Сви су се радовали и након квиза, уз песму и слаткише, прославили крај првог полугодишта.