Јабука – једино воће које има свој дан

У последњих неколико година пројекат Обогаћени једносменски рад се у нашој школи показао као изузетно користан и занимљив, на обострано задовољство ученика и наставника.

Светски дан јабуке, 20. октобар, ученици млађих и старијих разреда обележили су заједно са  наставницом биологије Бојаном Јевтовић, кроз  активност Млади еколози, учитељицом Катарином Илинчић – координатором Еко школе, наставником географије Радмилом Ракетићем  и наставником информатике и рачунарства Стојаном Караулићем.

Часу, реализованом уз корелацију наставних садржаја из српског језика, света око нас, биологије, географије и информатике и рачунарства, а који се показао се као изузетно садржајан и продуктиван, присуствовале су и директор школе Драгана Милетић  и педагог Јасмина Поломац. Ученици су рецитовали песме, представљен је пано са јабукама испуњен поучним цитатима, као и две одлично припремљене презентације ученика седмог разреда, уз које су присутни слушали о пореклу јабуке, њеним многобројним сортама, значају у исхрани и позитивном утицају на здравље свих нас.

На самом крају часа, наставник географије је пријатно изненадио све присутне када им је поделио јабуке, које је убрао недалеко од школског дворишта.

Овакав начин рада подстиче интелектуални развој ученика и оспособљава их да свет који их окружује и све са чиме се сусретну посматрају и доживљавају у међусобној условљености и повезаности.

Поздрав из рудничке школе, уз енглеску пословицу:  „An apple a day keeps the doctor away!“

Реализатори пројекта