Дечија недеља: радионице у Дому културе

Рудничка школа, претходних шест година, у сарадњи са удружењем „Руднички видици“, за своје ученике у Дому културе реализује манифестацију „Кад се руке сложе, све се може“.

Ове године, ученици су имали прилику да се упознају са новим предавачима, које су на магичан начин дочарали ученицима свет позоришта кроз драмски приказ ауторског текста Слађане Бушић и костимографа ужичког позоришта Снежане Ковачевић.

Ученици млађих и старијих разреда су седам дана провели у дружењу са Славицом Тодовић и Душицом Топаловић, израђујући сувенире од рециклажног материјала и украшавајући предмете декупаж техником. Александар Павловић је и ове године показао ученицима сликарску технику на бакарној фолији, Јелена Деспотовић је својим талентом упознала децу са ручном израдом накита, а Манда Стругаревић је кроз примењену уметност показала технику „макраме“.

Сви предавачи као чланови удружења су изузетно били стрпљиви и са пуно љубави, провели октобарске дане са ученицима наше школе.

Најлепши поклон рудничкој школи је едукативни мурал у унутрашњости школе, који је настао на иницијативу директора школе Драгане Милетић, а у договору са председником удружења, Љубишом Станковићем. Ученике је кроз све дане пратила Катарина Илинчић, учитељица у нашој школи, која је уједно и члан удружења.

Последњи дан је био посвећен хуманитарној продајној изложби, посвећеној суграђанину Мирку Топићу, током које су ученици прикупили новчана средства, продајући своје радове испред рудничког Дома културе.

До следеће године, упућујемо захвалност и загрљај из школе свим предавачима и управнику Дома културе, Момчилу Пауновићу.