У сусрет Васкрсу

Обележили смо највећи хришћански празник – Васкрс, у школи, у Угриновцима. Организован је тематски дан посвећен овом празнику, у оквиру кога је изведено више интердисциплинарних часова. Сви ученици, од првог до осмог разреда су вредно и стрпљиво осликавали кувана јаја и правили разне украсе.

 

Радионици су се придружили и предшколци у групи васпитачице Јоване Мишковић.Ученици су слушали о обичајима за време ускршњих празника у Француској од своје наставнце Француског језика  Ане Лазовић. Најзанимљивије им је било када су, по школском дворишту, тражили чоколадна јаја, као што то раде деца у Француској, а затим су се њима и осладили. О сликарским техникама украшавања јаја су слушали од  наставнице Ликовне културе, Дејане Дамљановић, која им је и давала упутства за рад.  Учитељице Анђелка Пауновић и Ивана Петровић су их подсетили на обичаје који се поштују у нашем крају, и помогле им да праве украсе за васкршњу изложбу која је организована 18. априла 2022. године .

 

Изложба је садржала све припремљене украсе и јаја која су деца ишарала. Организован је и избор најлепше осликаних јаја. Због великог броја изузетно лепих радова, комисија је поделила и већи број захвалница за учешће и труд. Победници су добили дипломе, чоколадна јаја и зеке.