ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ И РОДИТЕЉЕ – ПОЧЕТАК НАСТАВЕ У ШКОЛСКОЈ 2021-2022. ГОДИНИ

Школска година почиње у среду 1. септембра 2021. године;

 

-За организацију и реализацију наставе примењује се ПРВИ МОДЕЛ на основу Упутства за организацију и релизацију образовно-васпитног рада у основној школи:

 

  • Образовно-васпитни рад оргнизује се непосредно у простору школе;
  • Реализација редовне наставе као и осталих облика образовно-васпитног рада, организује се према усовјеном распореду часова, за све ученике у одељењу истовремено;
  • Час наставе траје 45 минута.

РАСПОРЕД СМЕНА У СЕПТЕМБРУ

Ученици од 1-8. разреда, у септембру, наставу похађају у првој-преподневној смени.

Временска динамика прве смене:

РАСПОРЕД ЗВОНА

ЧАС

ПОЧЕТАК

ЗАВРШЕТАК

ОДМОР

1.

8.15

9.00

5′

2.

9.05

9.50

25′

3.

10.15

11.00

5′

4.

11.05

11.50

5′

5.

11.55

12.40

5′

6.

12.45

13.30

5′

7.

13.35

14.20

 

Између 2. и 3. часа је велики одмор у трајању од 25 минута. Између осталих часова су кратки петоминутни одмори.У издвојеним одељењима Угриновци, Заграђе, Трудељ настава се одвија у првој смени, према утврђеном распореду часова.

ОСТАЛЕ ВАЖНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ И УПУТСТВA

Ученицима који су остварили право на бесплатне уџбенике, уџбенички комплети ће бити подељени 1. септембра 2021.године на часу одељењског старешине.

Ради сталног обезбеђивања неопходних хигијенско-здравствених услова за боравак и рад у школи неопходно је да :

 

Родитељи а провере телесну температуру својој деци пред полазак у школу. У случају повишене температуре, као и појаве других симптома који могу указивати на присуство вируса, тога дана, а по потреби и наредних дана, не шаљу дете у школу, а о томе обавесте учитеља/одељењског старешину.

У случају потврђеног вируса или сумње на постојање вируса КОВИД19, код члана/чаланова породице, ученик не долази у школу без обзира на лично стање здравља, и у школу се враћа тек након потврде о негативном налазу на присуство вируса код оболелог чалана.

Родитељи су дужни да о сваком одсуству ученика са наставе, ОДМАХ обавесте одељењског старешину, као и да наведу разлог одсуства. Након завршетка одсуства, родитељ је обавезан да оправда одсуство уз валидну документацију коју доставља одељењском старешини.

Особе које доводе децу у школу, НЕ УЛАЗЕ у школу, већ децу прате до ученичког улаза у школску зграду (игралиште и плато испред ученичког улаза), где ученике млађег узраста преузима учитељ. О безбедном боравку ученика у школском доворишту брину дежурни наставници.

Из безбедносних разлога, ради здравља деце и свих који бораве и раде у школи, неопходно је поштовати прописане хигијенско-здравствене мере заштите које подразумевају: одржавање дистанце и ношење заштитне маске, на прописан начин, у школском простору. Моле се родитељи, пратиоци ученика да се не задржавају у школском дворишту након предаје детета учитељу, однонсно дежурном наставнику.

У школи, за време трајања наставе и реализације осталих планираних активности, ученици и запослени су дужни да се придржавају свих прописаних мера у виду обавезног ношења маски, према датом упутству, држања прописане дистанце у међусобним контактима и што чешћег прања руку.

У школи се редовно врши одржавање хигијене простора и примењују просписане мере заштите.У уторак, 31.8.2021.године, биће организовани родитељски састанци за родитеље ученика 1. и 5. разреда.

 

СВИМ УЧЕНИЦИМА ЖЕЛИМО СРЕЋАН ПОЧЕТАКА НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ, УСПЕХ У УЧЕЊУ И ПУНО ЗДРАВЉА!

 

 

Колектив

ОШ „Арсеније Лома”, Рудник