ЕКО НАГРАДА ЗА НАШУ ШКОЛУ

Већ годину и по укључени смо у Међународни програм Еко-школе, који уз помоћ директораДрагане Милетић и запослених, води екошколски координатор, учитељица Катарина Илинчић.Поред бројних активности, најусспешнији смо у сакупљању  папира, пластичних чепова и лименки. Акценат  нам је на заштити шума, јер се сакупљањем једног тона старог папира, од сече спаси 20 стабала.

Помоћ имамо и од другара из Угриноваца, који су са својим учитељицама Маријаном Васојевић и Бојаном Шарац, вредно учествовали у свим екошколским акцијама. Наставница хемије, Јелена Ђорђевић се укључила сакупљањем лименки. У школском холу и ходницима имају постављене кутије за одлагање лименки за пиће и пластичних чепова. Имамо дивну сарадњу са општинском Еколошком канцеларијом, продавницама у самој варошици, угоститељским објектима. Посебну захвалност упућујемо власнику ресторана „Руднички брег“, Раду Радовановићу.

После прикупљених две и по тоне старог папира и преко 200 кг лименки, уследиле награде за нашу Еко школу и вредне ученике. Освојили смо друго место у Србији и награду од педесет хиљада динара за опремање хемијског/биолошког кабинета. Од прикупљених новачаних средстава за предају папира и картона, реализовали смо једнодневни излет на Букуљу, Аранђеловац и Тополу. На тај начин, обележили смо завршетак веома успешне екошколске године.

Постојање наше Екошколе је потврда да се активно ради на ширењу еколошке свести, заштити природе и околине.