ПОНОСНИ ДОБИТНИЦИ ЗЕЛЕНЕ ЗАСТАВЕ

Међународни програм „Еко-школе“ представља допуну редовном наставном програму образовних институција, који нас учи одговорном управљању отпадом, уштеди енергије и воде, заштити биљака и животиња, одговорном поступању новцем и ресурсима, као и еколошки одговорном понашању за будућност.

Наша школа је званично добила Сертификат о стеченом статусу међународне Еко-школе и Зелену заставу, као потврду двогодишњег рада на реализацији разних активности и ширењу еколошке свести, како међу ученицима тако и међу свим запосленима у школи. Екошколски координатор, учитељица Катарина Илинчић, присуствовала је свечаној церемонији доделе признања, која је уприличена у Београду, 20.октобра 2017. године. Скупу су присуствовале и национална координаторка Међународног програма Еко школе Александра Младеновић, као и  национални ментор за програме у Србији, проф. др Анђелка Михајлов. Представљен је пројекат Еко пакет као и досадашња искуства ВОУ у имплерментацији програма.

Уз подршку директора и запослених, уз Еко-одбор школе и Еко-патроле ученика испунили смо све прописане кораке предвиђене овим програмом. Вредно ћемо радити и даље, а ово је за нас снажан ветар у леђа за све активности у времену које је пред нама.