РЕАЛИЗОВАН СЕМИНАР „ИНТЕГРИСАНА АМБИЈЕНТАЛНА НАСТАВА“

У организацији Регионалног центра Чачак, 30. августа је у нашој школи реализован семинар „Интегрисана амбијентална настава“. У изузетно пријатној и радној атмосфери,  пред сам почетак школске 2017/2018 године, у клупама , пре ученика, сели су њихови учитељи и наставници, као и директорка и педагог школе, укупно 30 полазника.

Циљ овог семинара је стицање компетенција наставника за планирање, реализацију и евалуацију наставе у различитим ваншколским амбијентима као специфичним срединама за поучавање и учење и подстицање интегрисаног и холистичког приступа у настави.

Ауторке семинара биле су Слађана Анђелковић и Маја Врачар. Теме које су учесници на интерактиван начин усвајали током семинара биле су: анализа досадашње праксе, креирање истраживачких задатака и стварање сценарија за извођење интегрисане амбијенталне наставе, обједињавање амбијенталне са наставом у учионици…

По мишљењу присутних наставника, практична знања стечена на овом семинару ће допринети да их са задовољством примене у пракси, у раду са ученицима.

This slideshow requires JavaScript.