ЕКСКУРЗИЈА МЛАЂИХ РАЗРЕДА – БЕОГРАД

Сунчани уторак,  30. мај 2017. године… Два аутобуса испред наше школе, пуна рудничких основаца нижих разреда кренула су пут Београда. Паузу за доручак су направили у Лазаревцу, а онда наставили, уз песму, до првог одредишта.

Ботаничка башта, једна од најраскошнијих на свету.  Око хиљаду биљака на отвореном, и исто толико у затвореном простору. Упознали су са свих континената понеку биљку. Ово невероватно место у срцу Београда представља планету у малом. Захваљујући пријатељима из Јапана, у Ботаничкој башти постоји и Јапански врт, декорисан биљем из Земље излазећег сунца. У средини је језерце, а оно што је интересантно јесте да су пројектанти успели да извуку воду са око 90 метара дубине, како би омалено језеро било природно.Наши школарци су посетили затим Калемегдан, који  је истовремено и најзначајнији културно-историјски комплекс, у којем доминира Тврђава изнад ушћа Саве у Дунавв. Ту се налази и симбол Београда „Победник“. После паузе за ручак, највише су уживали у Зоо врту,  који је основан 1936. године.

Екскурзија је протекла у најбољем реду, са пуно богатих садржаја. Дан је био испуњен новим сазнањима, искуствима и доживљајима који ће малим школарцима остати у лепом сећању.