ДАН ШКОЛЕ

Обележили смо свечано 153. рођендан наше школе у  четвртак, 27. априла 2017. године. Пре традицоналне школске приредбе одржан је јавни час карате секције у шкoлској фискултурној сали, којем су присуствовали сви ученици, родитељи и запослени. Поводом ове прославе у Дому културе на Руднику одржана је пригодна приредба, која је почела химном „Боже правде“, у извођењу школског хора.

Директорка школе Драгана Милетић поздравила је госте и истакла да је ову школску годину обележило активно учешће у Међународном програму Еко- школе, који има  за циљ повећање еколошке свести ученика, запослених и локалне заједнице и допринос финансијским уштедама.  Учествијемо на бројним Еко – конкурсима, обележавамо све Еко датуме, имамо свој Еко лого школе, Еко – химну и Еко – кодекс. Као и сваке године учествовали смо у великој пролећној акцији „Очистимо град и општину“ кроз уређење школског дворишта и центра Рудника. Успешнно сарађујемо са предузећем Рудник и флотација „Рудник“ у области заштите животне средине, складиштењу отпада и рециклажи.

Користимо услове природног окружења за реализацију ваннаставних активности. Традиционално, сваког октобра рудничка извиђачка чета наше школе „Острвица“ логорује у издвојеном одељењу у Заграђу, одржавајући традицију дугу двадесетак година.

Наша школа била је домаћин:

  1. Општинског такмичења ученика из географије,
  2. Општинског такмичења у стрељаштву, а
  3. У фебруару 2017. године стонотениског турнира, а у октобру 2017. биће домаћин и општинског такмичења ученика у стоном тенису.

Ученици наше школе активно су учествовали на  општинским,   окружним  и спортским такмичењима, ликовним, литералним и еколошким конкурсима и постигли запажене  резултате.

Директорка је позвала ученике који су на Општинским такмичењима у школској 2016/2017. години освојили 1., 2. или 3. место да приме награду и јавно похвалила предметне наставнике.

Име и презиме ученика Предмет Разред Пласман
Анђела Комненовић Биологија 5. 2. место
Алекса Недић Биологија 5. 2. место
Ана Јоксимовић Б  Биологија 6. 2. место
Никола Перић Биологија 6. 2. место
Милица Јовановић Биологија 6. 3. место
Ана Јоксимовић Математика 6. 3. место
Милица Вучетић Математика 4. 3. место
Бранка Јевтић Географија 7. 2. место
Крсман Рабреновић Географија 8. 3. место
Емилија Петровић Географија 7. 3. место
Алекса Недић Историја – општинско 5. 3. место
Алекса Недић Историја – окружно 5. 3. место
Пионирке Физичко васпитање (кошарка) 5-8. 3. место
Пионири – екипно Физичко васпитање (стони тенис) 5-8. 2. место
Пионирке – екипно Физичко васпитање (стрељаштво) 5-8. 2. место
Мешовита екипа Физичко васпитање (улични фудбал) 5-8. 3. место
Никола Никић Шах 6. 1. место
Стефан Ристовић Шах 7. 3.место
Екипно Шах 5-8. 3.место
Екипно Еко-квиз 5-8. 3.место

This slideshow requires JavaScript.