ДАН ШКОЛЕ

У  четвртак, 12. маја .2016. обележен је 152. рођендан Основне школе „Арсеније Лома“ Рудник. Поводом овог јубилеја у  Дому културе на Руднику директорка школе Драгана Милетић поздравила је присутне госте и уручила дипломе и награде ученицима који су освојили неко од прва три места на такмичењима. Након тога је одржана традиционална приредба, који су припремили ученици  млађих и старијих разреда са својим учитељима Јелом Прицом, Бојаном Костадиновићем, Миром Чампар и Гораном Крсмановићем и наставником  српског језика Радованом Караулићем, наставником музичке културе Марком Станојевићем и фолклора Данком Весковићем и Марином Глишовић.

Ученици наше школе активно су учествовали на општинским, окружним и спортским такмичењима, ликовним, литералним и еколошким конкурсима и постигли запажене резлтате.

На општинском такмичењу из хемије максималних 100 бодова, 1 место и пласман на окружно такмичење освојила је Катарина Настић ученица осмог разреда, Вања Живанић ученица осмог разреда освојила је 2. место и ученик седмог разреда Василије Вучетић освојио је треће место. Предметни наставник им је Јелена Ђорђевић.

На општинском такмичењу из математике ученица петог разреда Ана Јоксимовић освојила је 3. место. Предметни наставник је Јелена Средојевић. Ученица трећег разреда Магдалена Ђорђевић освојила је треће место. Учитељ је Бојан Костадиновић.

Ученица петог разреда Ана Јоксимовић освојила је 3. место на окружном такмичењу из биологије. Предметни наставник је Душица Станојевић.

На општинском првенству у кошарци пионирке наше школе освојиле су 2. место, а пионири 3. место. Предметни наставник Ана Миловановић.

Ученици осмог разреда Душан Мирић, Бојан Којић и Вук Спасовић освојили су 3. награду на конкурсу Млади ЕКОРЕПОРТЕРИ. Наставници, координатори еколошке секције су Душица Станојевић и Катарина Илинчић.

На ликовном конкурсу МИНИЈАТУРНИ БИЈЕНАЛЕ ученик седмог разреда Василије Вучетић освојио је 1. награду. Предметни наставник Зоран Маринковић.

Тим ученика 8. разреда са наставницом Душицом Станојевић из наше школе добио је похвалу за учешће на конкурсу „Моћ воде“ од Организатора конкурса за најбољи образовни филм о значају воде: Министарство просвете, науке и технолошког развоја и компанија ZEPTER Internacional.

This slideshow requires JavaScript.