Обележен Дан чистих планина – 26. септембар

Ученици наше школе су, у оквиру пројекта Обогаћени једносменски рад, обележили Дан чистих планина, један од многобројних значајних еко датума којима посвећујемо разне активности.

У препуној учионици, са својом наставницом биологије, наставником математике и учитељицом из продуженог боравка, на изузетно креативан начин су одржали веома занимљив час. Указали су на важност и очување планина, оаза и плућа наше планете.

Ученици из продуженог боравка су израдили пано, а ученици петог и седмог разреда су припремили презентације о планинама Руднику и Тари, помоћу којих су све присутне упознали са обележјима ове две планине, уз пуно занимљивих података о њиховом биљном и животињском свету. За крај часа су припремили и квиз питања, како би проверили колико пажљиво су остали ученици пратили њихово излагање.

Са жељом да покажемо колико водимо рачуна о природи и колико се трудимо да наша околина буде чиста и очувана, и као таква привуче још више туриста и посетилаца, у наредном периоду планирамо акцију чишћења и заједничку шетњу планином Рудник.