Предавање о трејл трчању

У организацији предузећа Рудник и флотација „Рудник“, у уторак, 17. септембра 2024. године, с почетком у 12 часова у Дому културе „Војислав Илић“ на Руднику, одржана је едукативна радионица – презентација и предавање ученицима наше школе о атлетици, планинарењу и трејл трчању, као и о њиховом значају за очување здравља и развој туризма.

 После Фрушке горе, планина Рудник поседује све потребне ресурсе за развој ове врсте спорта: богато културно-историјско наслеђе, 6 манастира, реке, изворе и потоке пијаће воде, богат биљни и животињски свет, 9 врхова изнад 1000 метара надморске висине, Острвицу, рудна и археолошка налазишта, велики број стаза и путева за пешачење, а давне 1922. године проглашена је ваздушном бањом.

Предавање су одржали чланови удружења „Градски тркачки“ из Београда, које се бави организацијом атлетских такмичења и организацијом предавања у сарадњи са професорима Факултета за спорт и физичко васпитање, и које 22. септембра огранизује трку на планини Рудник. Сви су позвани да учествују у овој трци која стартује из села Блазнава, на обронцима Рудника.