Дечија недеља у знаку креативних радионица

Последњих осам година наша школа има привилегију да сарађује са Удружењем „Руднички видици“, на обострано задвољство, а све у корист деце и њиховог напредовања. Тако су се и овог октобра, по први пут у просторијама школе, свакодневно смењивале по две радионице.

Деца су имала прилику да се упознају са раличитим сликарским техникама, калиграфијом, традиционалним занатима, техникама примењене уметности, ручном израдом накита, израдом честитки и лековитих шампона. У посети нам је био и водитељ Радио Београда, који је са децом разговарао на тему „Емпатија, толеранција и пријатељство“. На крају Дечије недеље, осликан је мурал на самом улазу школу, у виду лика Арсенија Ломе.

Овом приликом захваљујемо се председнику Удружења, Љубиши Станковићу, као и сјаним менторима: Александру Павловићу, Данијели Зубовић, Радошу Гачићу,, Драгици Миладиновић, Мири Радојичић, Јелени Деспотовић, Манди Стругаревић, Нади Пантовић, Слађани Бушић и Соњи Јовићевић.

Радионице су биле изузетно посећене, половина од укупног броја ученика наше школе, је свакога дана посећивала радионице,  које су уједно биле и хуменитарног карактера. Новац од продатих, ручно израђених производа, уплатили смо на рачун Фонда за болесно дете.

У име деце рудничке школе, до следећег октобра, шаљемо велики поздрав и захваљујемо се на свему новом што смо научили.