Дечија недеља 2024: креативне радионице у школи

Дечија недеља, као највећа национална манифестација за заштиту и промоцију права детета, идеална је прилика да се теме толеранције и солидарности додатно оснаже, као врхунске вредности за остваривање права детета у нашем друштву. Стога се ове године Дечија недеља обележава под слоганом:

„Ја сам дете, имам план: Толеранција и љубав за сваки дан!“

Дечија недеља се у Републици Србији одржава сваког октобра, још од 1934. године, са циљем унапређења положаја деце и унапређења њихових права. Током ове седмице деци се пружа прилика да активно учествују у бројним програмима, како би показали своје таленте, вештине и способности, у складу са својим узрастом, могућностима и интересовањима.

И ове године, поводом Дечије недеље, Удружење Руднички видици организује креативне радионице под називом „Кад се руке сложе, све се може“, за ученике предшколског и школског узраста, овога пута у просторијама ОШ „Арсеније Лома“. Поред организатора, уз ученике ће бити и њихови наставници и учитељи.

На дан вашара на Руднику, на Михољдан 12. октобра, хуманитарном продајом израђених предмета прикупљаће се средства за Фонд за болесно дете Црвеног крста Горњи Милановац.